Transcripció
Anna i jo tastarem.
Estos calamarets són ben senzills. Sofregim la ceba i els alls picats. Hi afegim la poltrota trossejada i pebre roig dolç i ho sofregim bé. Reservem el sofregit dins d'una mànega pastissera. Escaldem els pésols i els triturem amb la mantega, el pebre, oli, sal i aigua de la cocció. Colem la crema i la reservem. Omplim els calamarets amb el sofregit. En una paella, fregim els calamars, i hi afegim julivert picat. Servim els calamars amb la crema en la base i ho empolvorem amb pebre roig.
Els textos instructius tenen com a finalitat donar recomanacions, ordres, consells… Per això és essencial que siguen precisos i eviten qualsevol mena d'ambigüitat o informació innecessària. Tant és així que és preferible que siguen breus i esquemàtics. Exemples d'aquest tipus de textos són les receptes de cuina o els manuals d'instruccions. Però, què hem de fer per a escriure un bon text instructiu?