La correlació dels temps verbals

Friedman ens fa la comparació de com es veuria un quark si l'ampliàrem a la mida de la Terra i ens explica quina ampliació caldria que férem per a veure els protons i els neutrons o coses més xicotetes encara.

Quan llegim o escrivim, els temps verbals conflueixen i es correlacionen d'una manera ben organitzada que ens ajuda a expressar-nos d'una manera més coherent i intel·ligible.

Fixa't en l'exemple del fragment: "Si agafàrem un àtom...". Resulta fàcil poder continuar-la sense haver de pensar molt quin temps verbal correspon utilitzar ("...veuríem que un quark...").

Ara bé, en la següent condicional, utilitza uns altres temps verbals: "Si agafem un objecte ordinari, per a veure un àtom, es necessita una ampliació...".

Com aquests exemples demostren, les opcions que per a triar el temps verbal adequat són diverses i en alguns casos és més fàcil escollir la forma adequada que en uns altres. La correlació dels temps és característica de moltes llengües del món i cal saber fer-ne un bon ús per a poder elaborar correctament textos orals i escrits.

També et pot interessar

stats