Directes
La televisió d'À Punt en directe

Feslalí i el valor de l'ametla

Anem a Alcalalí a celebrar el Feslalí (Alcalalí en flor), una festa creada per a valorar l'ametla, i tastarem unes quantes tapes fetes amb ametla.

Transcripció

Per què estem a Alcalalí? Perquè celebren el Feslalí.

I a mi m'està entrant una gana. Espera.

(SOROLL DE PANXA)

Heu sentit? És la meua panxa.

El Feslalí és la festa d'Alcalalí en flor.

És un recurs turístic que es va crear fa quatre anys per posar en valor l'ametla, protagonista del paisatge d'Alcalalí.

Tenim el conflicte, l'ametla es diu de moltes maneres al País Valencià.

Tu li dius? Metla.

Amella, ametlla, amel·la…

A Alcoi almela, amb ele.

(EMBOLIC AMB LA ELE).

És igual.

Quins són els objectius del Feslalí?

La base de tota la ruta gastronòmica és l'ametla.

Estic escoltant l'ametla, tapes…

Tastem? Per quin comencem?

Ja que estem a la plaça, anem al bar Toni.

(CRIDA AGUT) A menjar! (RIUEN)

Primera etapa de la ruta de la tapa de Feslalí, a Alcalalí.

Estem al bar Toni. Qui és Toni?

Mon pare.

Ens has preparat una exposició.

La sangueta de tota la vida, però… Li han afegit una salsa d'ametla.

No sé si fiar-me, a veure.

(RIUEN)

Correcte. Açò són pilotes.

Pilotes de carn d'olla, la carn picada té ametla.

I per últim…

Tenim la fava amb un sofregit i la fava porta ametla.

T'atreveixes a inventar-te alguna recepta més en què l'ametla siga l'ingredient principal?

Nivell B2 Expressió escrita Aliments Alimentació

També et pot interessar