Transcripció
Estem en la segona etapa de la ruta de la tapa del Feslalí.
Estem amb Coque.
Com estàs?
Molt bé.
Aquest és l'entrant: amanida de lluç amb un praliné d'ametla.
Mira: (SOROLL D'ANIMAL FAMOLENC) (RIU)
I aquest és un tiramisú de crema d'ametla que està fet amb la llet Rumbeta d'Alcalalí.
S'ha usat per a banyar el bescuit de la crema d'ametla o tiramisú.
Molt bé, he vist que has posat tres tiramisús, tu no en menges.
(RIUEN) Un per a Faustino, un per a Maria. Jo, com altres comerços, tenim a la venda els productes que elaboren.
Gallons fregits, gallons crus i la llet d'ametla estem començant a consumir-la, a introduir-la en els menús.
El galló és la pepita, l'ametla, en altres pobles diuen el mel·ló.
El quilo de mel·ló.
Un colpet?
Un colpet. Açò és la famosa llet…
Rumbeta.
Rumbeta.
L'hem batejada així.
Que bo.
Està més bona que l'orxata fresca.
És llet d'ametla.
Rumbeta, Rumbeta… D'on ve el nom?
Perquè sona bé. Pots entrar a un bari dir: "Posa'm una Rumbeta".
Fem-nos una Rumbeta.(RIU)
I si balles, te'n posem dos. (RIU)
A veure…
Mm! Uau!
Uau!
Enhorabona, Coque!
Coque, espera.
Una reverència! (RIU)
(Sona "La internacional")
Arribem a la tercera i última etapa de la nostra ruta de la tapa en el Feslalí, a Alcalalí, i estem ací en Casa Pinet, un lloc emblemàtic que no és ni un bar ni un restaurant…
(DONA) és el santuari del PV. Què ens has preparat?
(DONA) Mandonguilles amb salsa d'ametla.
Està recepta és teua?
(DONA) De la meua àvia.
Veus? Ho sabia!