Directes
La televisió d'À Punt en directe

Les farteres del Nadal

Xavi Castillo conversa amb Ana Sirvent, nutricionista, sobre què passa en Nadal amb el menjar, per què mengem tant. Ella ens explicarà alguns consells per a evitar passar-nos-en tant i pegar eixes farteres.

Transcripció

Quina manera de fartar, quants excessos durant Nadal.

U intenta cuidar-se i la panxa no deixa de créixer, no sé per què.

Faça el que faça… Veus? No hi ha manera.

Si és que no sé… (MENJA A GUST)

Xavi? Què fas?

Hola, què tal?

Mira…

Estàs pegant-te una fartonada…

Abans de dinar, abans de dinar. (RIU)

Perdona, i tu eres?

Soc Ana.

Hola, Ana! Què tal, com estàs?

Soc nutricionista.

Diguem-ho públicament: Ana, et necessite. Per què ens descontrolem en Nadal?

Perquè molts dels aliments de Nadal són tots carregats amb calories, amb molta quantitat de sucre, de greixos... i al final... I acabem pegant-nos fartonades com tu.

Una de les coses que podem fer és posar un poquet més de verdures, d'hortalissa, de fruita…

Una carlota m'ho rebaixaria? (RIU)

No, però si menges una carlota en comptes d'açò, millor.

(AMB BOCA PLENA) Però és que tinc sopars i reunions nadalenques.

Jo no puc anar amb una carlota darrere.

No.

Digues.

No sempre tens una carlota per a pegar mossos, però sí que pots posar verdures i hortalisses en eixos sopars i dinars de Nadal.

Per cert, és preciosa l'església. (RIU)

Molt bonica.

L'església de Sant Nicolau, no?

Així és.

Necessitem consells per a superar les farteres de Nadal.

Sobretot jo tindria en compte l'alcohol. Sopem, dinem i brindem amb alcohol.

La misteleta.

No prenem aigua i l'alcohol deshidrata.

Podríem combinar-ho un poquet per a no tindre la gran ressaca.

Per a ajudar la població a no pegar-se tantes farteres, a partir dels consells d'Ana, redacta una guia breu en què inclous les seues recomanacions més alguna teua.

Nivell B2 Comprensió Expressió escrita Alimentació Festes