Directes
La televisió d'À Punt en directe
Canal Apunts de Llengua
INICI D’EMISSIÓ

Els aliments en la dieta vegana

Eugeni Alemany conversa amb Pep Cerdà sobre com arriba un al veganisme, la dificultat de portar una dieta vegana i com combinar-ho amb la vida social.

Transcripció

Pep, de Xàtiva.

Hola!

Com arribes al veganisme?

Hui en dia, com que hi ha tanta informació en internet, pots llegir blogs o notícies de com es tracten els animals en la indústria càrnia.

I et va impactar?

Sí, has de tindre empatia pels animals de base i, aleshores, mitjançant internet i llibres… T'endinses més dins del tema i veus la barbàrie darrere de tota l'alimentació.

Una cosa amb què s'ha fet broma amb els vegans és que el primer que diu si es presenta és que ho és.

Bé... no ho sé. Supose que cada persona... Jo no vaig amb el DNI dient-ho. Supose que hi ha gent que sí que té més necessitat de dir que és vegà o del Madrid o que li agrada Cristiano.

Home, si el veganisme és com ser del Madrid... anem malament, eh? Amb tota l'estima als valencians madridistes, eh?

Sí, però hi ha gent amb un ego més gran i vol dir tot el que fa.

Costa trobar aliments que substituïsquen els que no pots menjar?

No gens. Per exemple, pots gastar la carlota per a substituir l'ou al salmorejo cordovés.

Cada volta hi ha més gent vegana?

Sí.

A la colla d'amics, quants ho sou?

Jo a soles.

Com ho fas?

Jo i la meua xica.

Tu i ella sou vegans. La resta de la colla, no.

La resta s'ho està pensant i et pregunten.

Et pregunta la gent.

I a l'hora d'eixir, quedes un dissabte amb els amics i vols anar de sopar o estàs a casa i hi ha partit de futbol i no tens ganes de cuinar i vols encomanar. Què fem ahí?

Hui en dia encomanar-la. Hi ha negocis i restaurants que et duen les pizzes veganes a casa, les hamburgueses... Mira, una hamburguesa vegana.

Vegana.

Sí, vegana.

Això és del...

És del delivery. Del delivery.

Sí, sí.

Del menjar per a emportar.

D’algun llegum, de soia o d’alguna cosa així.

I ací tenim un kebab vegà.

I això és un kebab vegà, que estarà prou bo.

I què hi ha un cogombre ben gran?

Amb seitan, normalment. Seitan.

Sí, com ha dit el meu company, és amb blat.

Nivell B2 Vocabulari Aliments Alimentació

També et pot interessar