El racó fogueril

Eugeni Alemany i Robert Fernández, president de la foguera Diputació-Renfe, ens expliquen què fan en el racó fogueril i què és el que solen menjar durant les festes.

Reproductor de vídeo està carregant.
Temps reproduit 0:00
Durada total 0:00
Carregat: 0%
Tipus de seqüència EN DIRECTE
Temps restant 0:00
 
1x
  • Capítols
  • Desactivar descripcions, seleccionat
  • desactivat, seleccionat

    Vocabulari

    foguera
    racó
    fogueril
    fartar
    enguany
    neguit
    tonyina

    Transcripció

    Robert, president d'aquesta foguera, on ens trobem?

    És un lloc important.

    És el racó fogueril.

    El racó de la nostra foguera.

    La seu social dels dies de Fogueres.

    No només estan els socis, els comissionats de la foguera, també els veïns del districte.

    Què feu un dia normal?

    Festa.

    Hui no és un dia normal, no?

    No. Aquest matí ha vingut el jurat i enguany, per primera volta en la història de la foguera, plantem en categoria especial.

    Veig a tot el món pendent del mòbil.

    Clar.

    Amb el mòbil en taules.

    A veure què diu el jurat.

    Exacte.

    Imagine que tant de nervi, tant de neguit es combatrà com millor sabem els valencians, que és fartant.

    Si no, no faríem festa, clar que sí.

    Quines coses mengeu ací?

    Principalment coca amb tonyina i bacores.

    Molt bé.

    Per Sant Joan, bacores. (RIU)

    Accedir al contingut complet

    Respon estes preguntes de manera breu.

    1. Quin esdeveniment ha tingut lloc este matí? Per què no és un dia normal?
    2. Per què la gent està pendent del mòbil?
    3. Quins aliments típics es mencionen?
    4. Què vol dir que els valencians combatixen els nervis fartant?

    També et pot interessar

    stats