Transcripció
I ací tenim...
És un Polo de frambuesa, que en valencià es diu gerd.
De gerd! El polo de tota la vida. Tota la vida.
És amb fruita natural. Es pot fer a casa?
Sí, sí.
Per si ens veu algun pare.
És fruita triturada. Pot ser tot de fruita amb poc sucre, i ja està. I el pal, el poses dins del motle i al congelador.
Molt bo, molt dolç, són bresques! (RIU)
Què tenim ara?
Un molt tradicional i típic, el torró de Xixona, fet amb torró artesà, amb trossos per dins, un gelat de figa amb torró d'Alacant dins.
I un gelat que seria més gastronòmic, que és de tomaca amb oli d'oliva i alfàbega.
Este? D'alfàbega? Sí.
Quina és l'assignatura pendent dels gelaters a la Mediterrània?
Voler el nostre i reivindicar els productes, que són molt bons.
El gelat de panettone, que està de moda. Per què de panettone i no de coca maria, que és nostra?
És tasca de tots. Nostra que ho fem i del consumidor.
Saber apreciar, valorar-ho i promoure-ho.
Com acompanyem un bon gelat?
Si és un restaurant, incorpores cremosos, cruixents, una sopa…
Des d'ací fem una crida perquè apostem pels productes valencians sempre, i que reinventem. I que ho portem tot al gelat.
Ell ha descobert molts sabors i moltes textures, i tu potser has descobert que hi ha alguns noms de fruites que no sabies que es deien així, com per exemple la frambuesa, que és el gerd. Fes aquesta activitat i aprén el nom de més fruites.