Directes
La televisió d'À Punt en directe

Cèl·lules amb punt volat

Manipulació genètica: potencialitats tecnològiques, qüestions ètiques i límits en la dignitat humana amb Josep Lluís Barona.

Transcripció

La capacitat que dona la tecnologia genètica… El que, d'una manera poc precisa, es diu manipulació genètica… És a dir, la selecció dels gens, la selecció d'òvuls, les tècniques de fecundació in vitro, permeten tota una sèrie de contribucions, pràcticament… impensables. Ho permeten tot. Permeten la clonació d'éssers humans a partir de cèl·lules germinals o de cèl·lules adultes. La potencialitat està ahí. La qüestió és: fins a quin punt una potencialitat tecnològica podrà ser aplicada en la pràctica o en un sentit industrial? Quan estem parlant d'animals i de producció ramadera això té qüestions, però també té, diguem-ne, beneficis que es poden regular. Quan parlem dels humans, tenim el problema de qui delimita i com els límits de la dignitat humana i del que es pot fer i no es pot fer.

Accedir al contingut complet

En aquest fragment sentiràs la paraula cèl·lula en diverses ocasions. Saps per què s'escriu així? La paraula cèl·lula porta ele geminada (l·l) perquè segueix la regla d'utilitzar aquesta grafia especial en paraules que comencen per cel·l-. Ara, quan més s'escriu l·l?

Recorda que en valencià estàndard, cal pronunciar les paraules amb l·l sense geminació, és a dir, com si portaren una sola l.

Nivell B1 Ortografia Consonants Salut Ciència

També et pot interessar