Directes
La televisió d'À Punt en directe

No perdes el nord amb el guionet!

Entrevistem Fermín Pardo, cronista oficial de Requena, que ens parlarà de la construcció i l'evolució del nucli històric de la població.

Transcripció

La població fortificada té la seua explicació en el fet que és una muntanya, diguem-ne una lloma de tova, que està inclinada de nord a sud. Això feia que en la part nord estava el castell, i en un precipici important, la part de l'oest també. Això s'emmurallava i tenia eixe caràcter defensiu. L'estructura és: el castell en la part del nord, una plaça gran, després el que era la medina, i tot el cercle de muralles. Com que quedava territori o espai al sud, doncs s'edificà un raval que també es fortificà. Per tant, encara queda la doble… el doble emmurallament que marca eixa evolució.

Quan expressem els punts cardinals de manera simple, no hi ha cap problema: escrivim nord, sud, est i oest. Ara bé, quan hem de combinar punts cardinals, hem d'utilitzar el guionet; això vol dir que escriurem nord-est o sud-oest i no *nordest o *sudest. El mateix ocorre quan unim un punt cardinal a un topònim, per exemple, quan volem parlar del sud d'Àfrica, utilitzem el guionet: Sud-àfrica.

Nivell B1 Ortografia Guionet Història Urbanisme

També et pot interessar