Directes
La televisió d'À Punt en directe

Demana un desig per Cap d’Any

En aquest fragment del noticiari coneixeràs quin producte és més recurrent en cada zona en la nit de Cap d’Any. I, a banda, aprendràs a dir correctament algunes paraules relacionades amb el Nadal.

Demana un desig per Cap d’Any Accedir al contingut complet

Transcripció

He comprat fresa de peix, moixama i tot això i un poquet de marisc.

Peix per a la planxa, estava buscant.

Una mica de marisc, una mica de picar.

Del terreny. Hem procurat que siga tot d'ací. Ho han sentit: compres d'última hora per a la nit de Cap d'Any, en què es valora que el producte siga fresc. A la capital de la Plana, el llagostí n'és l'estrela, amb permís de la carn i les clemenules. A Alacant, hem trobat la gamba roja a 175 euros el quilo i la gambeta, a 128. Fins i tot veïns d'altres comarques i de Múrcia es desplacen a este mercat per a comprar el menú de la nit, on no pot faltar, naturalment, el raïm del Vinalopó.

De vegades, per interferències lingüístiques, usem paraules que no són correctes en valencià, com és el cas de *Nit bona (per la Nochebuena del castellà) o *Nit vella (per la Nochevieja del castellà).

En valencià, per a referir-se a la vespra de Nadal, s'ha de dir nit de Nadal, i per a parlar de l'última nit de l'any, parlem de Cap d'Any.

Si vols aprendre més vocabulari de Nadal o si vols saber quina és la forma correcta d'algunes expressions relacionades amb les festivitats, fes aquestes activitats.

Nivell B1 Vocabulari Barbarismes Alimentació Festes

També et pot interessar