Directes
La televisió d'À Punt en directe

El disseny d'aliments

Junt amb Xavi Castillo i Ricard Arza coneixerem tot el que el disseny pot aportar al món de l'alimentació. A més, ens explicaran en què consisteix el food design, que no és altra cosa que generar nous conceptes alimentaris a partir d'alguns ingredients.

Transcripció

Si em coneixeu una mica, sabeu que la meua relació amb el menjar és molt estreta. Hui coneixerem tot el que el disseny pot aportar al món de l'alimentació.

A vore si em conviden a alguna cosa, que no he esmorzat encara.

Un home... Un home d'altura. (RIU) Jo estic aixina... (RIU)

Food design. Estudi papil·la. Com es menja això?

Estudi de disseny especialitzat en el món de l'alimentació.

Quan ho dius, la gent pensa: feu disseny d'etiquetes de vi, interiorisme de restaurants… (RIU)

També ho hem fet. Fem una mica de tot.

Projectes relacionats… Tartes nupcials… (RIU)

No hem arribat a això. El que més crida l'atenció és el food design. Generar nous conceptes alimentaris. No seria ni gastronomia, ni cuina… O siga, no fem receptes sinó a partir d'un producte com puga ser el cacau, el sucre, la galeta… generen nous conceptes amb este aliment. Food design ha existit tota la vida però no eixistia eixe concepte... Eixa figura de treball. El sàndwitx, l'hamburguesa... Per què la xocolata era sòlida, per què les taronges són taronja... Descobreixes que... Ostres, tot està dissenyat. De fet, som els únics animals que dissenyem el nostre menjar.

Al portàtil tens ahí un...

Sí, això és... un projecte per al Madrid Design Festival, que demanaren una acció sobre food design i comunicativa. El projecte proposat... Va ser… convertir edificis emblemàtics de Madrid, en tres dimensions, fer un motlle i fer una peça alimentària. En este cas en xocolata. Imprimir-ho o fresar-ho. Fer motlle en silicona alimentària i fer ja la peça que pots menjar.

Senyores i senyors: el Citrus esprai!

És un espremedor que enrosques directament en el cítric i pots polvoritzar el suc de llima, de la taronja, etcètera, directament des de... des de la fruita.

Que molta gent diria: "Com no se m'ha acudit abans?" Són coses que dius: "Ah! S'han... S'han avançat els de Papil·la".

Estem contents. Va tindre molta repercussió, n'hem venut molts arreu del món, inclús està en la tenda del MoMA de Nova York... Realment, allò patentat que no hi havia semblant és la peça que enrosques i fa de filtre al suc perquè el pugues aplicar directament de la fruita.

Després de dominar el disseny d'aliments, és l'hora de dominar els demostratius. Torna a veure el vídeo i tracta de trobar tots els demostratius que hi apareixen i d'esbrinar a què fa referència els això que utilitzen durant la conversa.

Vols seguir practicant els demostratius? Fes aquesta activitat.

Nivell B1 Gramàtica Determinants Alimentació Oficis

També et pot interessar