Directes
La televisió d'À Punt en directe

Fer cua

En este fragment ens conten per a què fan cua les parelles de promesos a la porta de l'Església. A banda, aprendràs expressions amb la paraula cua

Transcripció

Les cadires són de platja, però este grapat de nóvios passarà la nit a la vora d'una església. La basílica del Lledó és l'objecte de desig de 38 parelles.

A les deu del matí s'obri la inscripció per als casaments de l'any que ve. I qui primer arriba, primer tria. Això sí, alguns nóvios han delegat en la figura materna.

Volem casar-nos al maig. Som els primers. Aleshores, supose que sí que tindrem la data.

No s'han casat, però ja proven al ras els plaers de la convivència. La gelor de la nit està plena de calidesa.

Per a qui fa esta cua, important és casar-se per l'Església, però també ho és on es casa u i a quina hora. Ací, els primers, tenen passaport directe a una boda desitjada.

De dia s'acaba l'espera i arriba la confirmació d'una data concreta. Tot el món vol casar-se pel maig, dissabte i, a poder ser, a les set de la vesprada.

Hi ha gent que fa cua per agarrar una entrada per a la final de copa de futbol. I si una persona té il·lusió d'això, doncs escolta… Són molt lliures de fer això.

Interés i persistència. Sembla que a Castelló, a esta pràctica li queda corda.

La cua és la part posterior del cos dels animals, però també és la filera de persones, d'animals o de coses, que esperen el torn. A banda de fer cua, coneixes altres expressions o casos en què s'use la paraula cua? Descobreix-ne en aquesta activitat.

Nivell B1 Vocabulari

També et pot interessar