Explorem vocabulari meteorològic
Transcripció
Ara parlarem primer de les imatges de satèl·lit. Fem una ullada des de l'espai i comprovarem el que tenim davant. Per a mostrar-los com s'està formant la borrasca on tenim la zona de Juliette i entre l'anticicló i la borrasca s'ha obert el corredor d'aire fred. Què passa? Que després de viatjar per una zona marítima es carrega d'humitat, agafa energia, es fa més inestable, més humitat… i després descarrega precipitació i neu. Això passarà a les illes Balears. És l'efecte llac, molt habitual als grans llacs dels Estats Units. Passarà en esta zona: arriba la massa d'aire fred, més sec, es carrega d'humitat i després la pluja i la neu, sobretot impactarà a les Balears. Nosaltres ens quedarem fora del seu radi d'acció, justament com a espectadors.
Esta és Juliette i esta, l'altra, que no ens afecta i que se'n va cap a la zona d'Islàndia. Amb esta situació, pluja i neu al Mediterrani i a les Balears. Nosaltres fora d'elles, però vorem cortines de neu a la mar. Fins i tot podrien tocar alguns punts del litoral… No és molt probable, però és possible. A la Marina Alta, al Baix Maestrat… Ja de vesprada es retiren. Podria nevar demà al migdia o a la vesprada cap a l'interior. Molt de fred. Ja ho hem comentat, insistim. Màximes de dotze, tretze graus, onze al litoral i molt de vent. Els següents dies de la setmana farà sol, fred de matí, gelades… Tot i que al migdia pujarien les temperatures, el fred no se'n va. Al final de febrer i al principi de març tindrem unes temperatures baixes. Ho parlarem demà en els informatius i els mantindrem informats de l'evolució de les temperatures.
A continuació, trobaràs algunes paraules relacionades amb el clima i la meteorologia. És important entendre cada concepte per a poder parlar sobre el temps i comprendre les prediccions meteorològiques.