Transcripció
Abel! Què tal? Com estem?
(RIU) Molt bé i tu?
Ací, enmig de l'horta de Villena, amb aire pur, de categoria.
Que bé, sense edificis!
Una meravella.
Vinc de Novelda, que m'expliquen açò de les tecnologies en l'agricultura.
Vosaltres com heu introduït l'agricultura 4.0?
Actualment, l'agricultura ha d'estar molt controlada, tecnificada i ser molt professional.
Els productes nostres segueixen una traçabilitat.
Traçabilitat? Això és tindre traça? Què és?
No, realment això és un sistema que permet seguir el rastre d'un producte al procés productiu, des que és llavor fins que està a la tenda.
Si té alguna crisi alimentària o ha produït algun problema, es pot traure tota la informació que ha portat el producte.
I quin tipus de cultiu teniu ací?
Jo porte ací un exemple…
Du una caixeta, té pinta de regal. No serà un regal?
(AMBDÓS RIUEN)
Carabassa, col llisa, all porro, api, espàrrec de nova introducció…
Què més tenim?
L'estrella de Villena: la carlota.
Per què?
Pel sabor que produeix i realment és el producte de què més quilos fem d'hortalissa a Villena, d'acord?
I hi ha cultius de nova introducció recuperant varietats de carlota morada, pimentó blanc, bròcoli en certes èpoques i encisam.
En el fragment que acabes d'escoltar han esmentat el nom d'algunes hortalisses. Les coneixies totes? Com que la gastronomia valenciana té molts plats a base de verdures o llegums i és important que les conegues, t'hem preparat una activitat digital.