Directes
La televisió d'À Punt en directe

La paraula del dia

En la secció "La paraula del dia" d'este capítol de Pròxima parada, Nelo ens parla d'un aliment ben dolç, ens explica el seu significat i ens conta unes quantes anècdotes.

Transcripció

La paraula del dia.

- Nelo, la paraula del dia de hui és…

- Se m'ha ocorregut que com ha vingut…

…Tudi, també va per ahí.

Van per ahí els trets. Escoltem:

(Arpa de flashback)

- Veig caixes amb l'ingredient principal del torró, que és l'ametla.

- El primer procés que s'utilitza per a fer el torró de Xixona i d'Alacant.

- Perquè isca una pastilla de torró de Xixona, des que arriba l'ametla fins que està preparada per a vendre's, què pot passar?

- Tres dies és el normal.

- En tres dies tindríem pastilleta de torró de Xixona…

(Arpa de flashback)

- És paraula homenatge total.

- I tant, i tant!

Com tot el món sap, parlem del torró. Era Toni, el nostre company de programa.

El torró és una massa, normalment presentada en taules o barres rectangulars feta d'ametles o una altra fruita seca torrada, amb mel, amb sucre… També porta rovell d'ou, o coco, o fruita confitada o xocolate…

El torró és potser el dolç més típic i tradicional de Nadal, tot i que en origen era menjat a les postres dels rics en ocasions especials. Tenim constància escrita que hi havia torró al menú de les noces de la filla del rei Jaume I. Com t'has quedat?

- Què dius ara?

Nivell A1 Vocabulari Nadal Alimentació

També et pot interessar