Visitem una fàbrica d'ultracongelats

Transcripció
(Sona "Finalment", de Feliu Ventura)
- Carolina, on estem ara? Estem en una planta de producció, la temperatura està entre 6° i 8°.
- Serà agradable a l'estiu, almenys. A l'estiu sí, a l'hivern no.
- Clar, vens gelat de fora, entres ací i encara estàs més gelat. Esta màquina escandalosa, què és? És la multicapçal.
- La multicapçal. Ací el que fem són preparats com ensalades, salpicó de marisc, còctel de fruits de la mar, saltats… Quan cau de la màquina s'envasa en una bossa i després s'envasa tot per a algun client.
- Ací tot el que feu té a veure amb l'ultracongelat? Sí, però no només salpicó o peix congelat, també hi ha solucions congelades, com esta màquina on fem croquetes de bolets.
- Ah, són croquetes de bolets. Sí. Que s'empanen, i van al túnel de congelació per a envasar-se.
- Ací la mateixa màquina ho arrebossa. Ho fa tot. Ahí veus la farina, passen les boletes, s'enfarinen, i van al túnel de congelació. També podem fer empanats com en esta màquina. Hui fem tigre empanat.
- Tigre? Sí.
- No sabia que es feia manualment. El producte és molt artesà.
- Ahí està supose que el farcit. El farcit, i les xiques omplin la clòtxina. Després passa per l'encoladora.
- Què és? És un pegament perquè s'apegue la farina o el pa que posem damunt.
- Un producte que es menja, clar. Exactament. Què és allò, són gambes? Sí. És la cua de gamba arrebossada, un dels productes que més venem.
Escriu un text explicant si t’agraden els productes congelats o de si prefereixes cuinar amb productes frescos.