Directes
La televisió d'À Punt en directe

Visitem una fàbrica d'ultracongelats

Una treballadora de la fàbrica de gambes ens explica quina és la seua tasca. Després, uns entrevistats ens contaran de què tenen ple el congelador. I finalment, coneixerem una gran varietat d'arrossos i aprendrem l'origen i els significats de la paraula corfa.

Transcripció

- (Sona Finalment de Feliu Ventura)

- Carolina, on estem ara?

Estem en una planta de producció,

la temperatura està entre 6° i 8°.

- Serà agradable a l'estiu, almenys.

A l'estiu sí, a l'hivern no.

- Clar, vens gelat de fora, entres ací

i encara estàs més gelat.

Esta màquina escandalosa, què és?

És la multicapçal.

- La multicapçal.

Ací el que fem són preparats

com ensalades, salpicó de marisc,

còctel de fruits de la mar, saltats…

Quan cau de la màquina

s'envasa en una bossa

i després s'envasa tot

per a algun client.

- Ací tot el que feu té a veure

amb l'ultracongelat?

Sí, però no només salpicó

o peix congelat,

també hi ha solucions congelades,

com esta màquina

on fem croquetes de bolets.

- Ah, són croquetes de bolets.

Sí. Que s'empanen,

i van al túnel de congelació

per a envasar-se.

- Ací la mateixa màquina ho arrebossa.

Ho fa tot. Ahí veus la farina,

passen les boletes, s'enfarinen,

i van al túnel de congelació.

També podem fer empanats

com en esta màquina.

Hui fem tigre empanat.

- Tigre?

Sí.

- No sabia que es feia manualment.

El producte és molt artesà.

- Ahí està supose que el farcit.

El farcit,

i les xiques omplin la clòtxina.

Després passa per l'encoladora.

- Què és?

És un pegament perquè s'apegue

la farina o el pa que posem damunt.

- Un producte que es menja, clar.

Exactament.

Què és allò, són gambes?

Sí.

És la cua de gamba arrebossada,

un dels productes que més venem.

Nivell B2 Vocabulari Aliments

També et pot interessar