La contaminació del correu electrònic
Transcripció
Per treball o oci, passem hores de cara als ordinadors o mòbils. Dades que circulen per la xarxa de telecomunicacions en forma de paquets de vídeo, d'àudio o de correu electrònic. Intangible però contaminant.
Tu reps o envies un correu i hi ha un recorregut. A banda dels cables, per anar d'un lloc a un altre, passa per uns servidors que es localitzen en centres de processament de dades.
I això consumix moltíssim: dos grams de carboni genera un vídeo per segon, cada correu electrònic pot emetre a l'atmosfera fins a 50 grams de CO₂. Per això, la importància d'esborrar el contingut digital.
Mantindre eixa informació té un cost. Vol dir que hi ha algun ordinador en algun lloc llunyà, refrigerat, perquè consumeix, on està eixa informació en un disc dur. I això té emissions de CO₂ darrere.
L'evolució tecnològica no va exempta d'emissions de CO₂. Fer un ús responsable dels aparells i apagar-los quan no s'usen són bones maneres de començar.
Aprofitem aquest fragment que ens parla de la contaminació digital per a explicar-te l'estructura del correu electrònic. Com saps, el correu electrònic és l'eina habitual per a redactar, enviar i rebre missatges i que ha substituït en molts casos la carta.
Com en qualsevol text escrit, cal complir una sèrie de característiques i tindre en compte en tot moment la situació comunicativa, el missatge i els destinataris i el contingut del text. En aquesta fitxa te n'expliquem l'estructura i algunes qüestions que cal tindre en compte a l'hora d'escriure'n un.