La Diputació de València crea “Els adhesius de la Dipu” amb l'objectiu de fomentar l'ús del valencià

adhesius-dipu

Ja pots descarregar gratuïtament el lot d’adhesius de Valencià a la Dipu, que estan disponibles tant per a IOS com per a Android, i compartir-los amb tot el món en les teues converses de WhatsApp i Telegram.

Tal com afirma la Diputació de València, «les xarxes socials, i sobretot els servicis de missatgeria instantània, han fet que escrivim més que mai. Ara bé, les regles del joc han canviat i els missatges de text van acompanyats molt sovint d’emoticones i adhesius (stickers)».

Els adhesius s'han convertit en una eina indispensable de la comunicació digital, especialment a través d'aplicacions de missatgeria instantània com WhatsApp o Telegram. A diferència de les emoticones tradicionals, els adhesius són imatges més grans i personalitzades que permeten expressar una àmplia varietat d'emocions, reaccions o missatges. Utilitzats per a fer converses més dinàmiques i entretingudes, els adhesius sovint reflecteixen temes culturals, situacions còmiques o referències locals.

Així, els adhesius han permés connectar l'ús quotidià de la tecnologia amb la preservació de les expressions pròpies d'una cultura. Per això, el departament de Foment de l’Ús del Valencià de la Diputació de València ha creat una col·lecció de vint adhesius amb les expressions en valencià més habituals en les converses digitals, un pas innovador per a promoure l'ús del valencià en l'entorn digital i donar-li visibilitat en el dia a dia de la joventut i els usuaris de les noves tecnologies.

Els adhesius de la Dipu

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha assenyalat que «aquesta campanya reflecteix que avancem pas a pas i sense pausa amb la promoció de la nostra llengua» i que «és una aposta perquè el valencià estiga present en la nostra vida quotidiana d'una manera divertida».

Aquest nou projecte de la unitat de Foment de l’Ús del Valencià arranca amb una col·lecció de vint adhesius, però s’anirà ampliant periòdicament per a enriquir el catàleg d’emoticones descarregables per a usar en les converses digitals.

En aquest primer lot, segons Mompó, hi podem trobar «frases valencianes que s’escolten als nostres pobles, al carrer i que ara han sigut dissenyades per il·lustradors valencians que les adapten a formats actuals en xarxes socials».

Els encarregats de desenvolupar aquests adhesius ha sigut l’empresa valenciana Squid&Pig, que ha intentat transmetre «una mescla d’alegria i tendresa» amb les il·lustracions d’estètica Kawaii. Amb la realització del projecte pretenien crear personatges i situacions que donaren joc i alimentaren la connectivitat.

L’influenciador Apitxat és l'encarregat de difondre, a través d'una sèrie de vídeos curts, els adhesius creats per Squid&Pig per a promocionar les expressions valencianes en les converses digitals.

Com descarregar els stickers

Els primers adhesius de la col·lecció creada per la Diputació es poden descarregar en l'enllaç https://elsadhesiusdeladipu.dival.es.

Hi ha dues opcions més per a instal·lar-los en el teu mòbil:

Des de l’app Sticker.ly

  1. Accedeix al lot d'adhesius fent clic en l'enllaç https://sticker.ly/s/CVHHVM
  2. Descarrega Sticker.ly.
  3. Accedeix a través del botó blau 'Get Stickers' i descarrega l'app Sticker.ly des de l'APP Store o Google Play.
  4. Afig-ho a WhatsApp o a Telegram. Pots afegir-lo directament o compartir-lo amb la teua comunitat. No t'has de crear cap compte ni fer-te plus. La descàrrega és totalment gratuïta.
  5. I ja ho tens! Accedeix a l'app i mira en Favorits, ja pots començar a compartir-los!

Guarda’ls directament al mòbil i crea’ls automàticament des de Whatsapp i Telegram

  1. Descarrega’t l’arxiu en l’app Fotos del teu mòbil.
  2. Obri Whatsapp o Telegram i entra en un xat.
  3. Obri el teclat de la pantalla on estan tots els adhesius.
  4. Clica en ‘Crea’ si estàs en Whatsapp o en el símbol + de Telegram.
  5. Selecciona la imatge i se’t guardarà al menú d’adhesius des d’on sempre el podràs usar.

També et pot interessar

stats