Cinc llibres per a gaudir de la lectura en estiu
L’estiu és la millor època per a recuperar l’hàbit de llegir, continuar devorant llibres o inclús per a iniciar-te en el gust per la lectura. Si no saps quin llibre triar per a les teues vacances, et recomanem lectures de tota mena!
Durant l’estiu solem tindre més temps lliure i, ens n’anem de vacances o no, la literatura pot acompanyar-nos-hi. A la platja, a l’avió, a la casa del poble... segur que trobem temps per a endinsar-nos en magnífiques històries que ens ajudaran a suportar millor la calor.
Amor en cas d’emergència – Daniela Krien
Es diuen Paula, Judith, Brida, Malika i Jorinde. Es coneixen perquè el destí ha volgut que les seues vides es creuaren. Van viure la caiguda del Mur quan eren molt joves i, on abans hi havia fronteres i restriccions, ara hi ha llibertat. Però resulta que la llibertat només és una altra forma de pressió: la pressió d’haver de triar. Després d’haver-se criat dins dels límits de la RDA, ara ho volen tot, i ho tenen tot a l’abast.
Daniela Krien indaga les complexitats de les relacions i les profunditats de l’ànima humana en aquesta novel·la sobre els matisos de l’amor, l’amistat i la pèrdua.
Dotze – Vicent Usó
Dotze escalons separen la porta de casa del carrer. Dotze escalons que la tenen tancada al seu pis de la Vila, jubilada abans d’hora, impedida per l’edat i la malaltia, sola sense ningú més que el seu nebot absent. I aterrida. Sobretot aterrida. Un crit esfereïdor al pis del costat trenca la monotonia de la vida en reclusió. La investigació de l’origen del crit la porta a enfrontar-se amb els records del passat: el germà mort, les complicades relacions familiars o el fracàs del seu prometatge. Com a lectors assistim a una mena de confessió íntima, on els pensaments, les pors i els secrets més profunds se’ns mostren sense filtres.
Amb Dotze, Vicent Usó ens introdueix en els intricats mecanismes mentals del personatge que ens acaba esdevenint entranyable i aconsegueix atrapar el lector, no només per la història, sinó també per una construcció narrativa que esdevé un desplegament de tècnica i ambició narrativa.
Diatomea– Núria Perpinyà
Segle XXIII. S'han acabat les guerres i el menjar tradicional, els robots formen part de la família i tots els polítics són dones. Una societat gairebé perfecta, si no fora per les contínues i devastadores inundacions que assolen la Terra. El Bekele Jenklin, un físic víctima del canvi climàtic, proposa una solució radical: suprimir els mars i els núvols. La humanitat té dret a defensar-se de les agressions de la natura. Acabarà sent acceptada la seua idea demencial i demagògica?
Diatomea és una novel·la plena d'imaginació, intriga i aventura en què Núria Perpinyà fa un nou gir en la seua carrera brillant i, en una original aposta per la literatura fantàstica, ens descobreix un món que podria ser el nostre: amb empresaris corruptes, polítics populistes, científics il·luminats i uns resistents que, com la Fronei, lluiten pels oceans entre la tristor i l'esperança, per tal que el planeta continue sent profundament blau.
Gegants de gel – Joan Benesiu
A les acaballes de l’any, al voltant d’una taula del xicotet bar Katowice, a la ciutat argentina d’Ushuaia, s’hi troben diferents personatges arribats d’arreu del món. L’escriptor, convertit en viatger, relata els esdeveniments que succeeixen als diversos exiliats ancorats a la fi del món. Un parisenc que fuig de la seua acomodada família; un anglés que s’allunya d’un horror familiar; un jove mexicà estudiant de química; un xilé circumspecte i silenciós; l’escriptor, que sembla immers en una cerca amb motius poc clars i, finalment, una polonesa, la propietària del bar.
Prop d’aquesta geografia de frontera física i també personal, cada un desgranarà la seua pròpia història que elaborarà un trencaclosques que acaba formant un tapís preciós en què tots els elements s’entrellacen al voltant de dos temes recurrents: la cerca de la identitat i el mite de la frontera.
La muntanya – Laia Asso
Els mohawks diuen que fer-se gran és pujar una muntanya. Després de l’any més dur de la seua vida i amb el curs a punt d’acabar-se, Dani sent que podria enviar-ho tot a la merda. A més de sis mil quilòmetres de distància, Ishi emprén el camí cap a la Muntanya Sagrada per a fer la cerca de visió que l’ha de convertir en un home adult.
En La muntanya, l’escriptora Laia Asso ens captiva amb la història de dos joves amb realitats aparentment molt distants, però que s’assemblen més del que es pensen. Una aventura que transporta als territoris ancestrals dels nadius americans. Una oportunitat per apropar-nos als valors arrelats a la natura que els mohawks conserven malgrat segles de persecució. Un viatge iniciàtic per a descobrir tota una manera d’entendre el món que ens ajuda a entendre’ns a nosaltres mateixos.